Dét udløser et lokalt overskud

SÆBY: Kunder hos GF Forsikring i Vendsyssel får del i millionoverskud hos det kundeejede forsikringsselskab, fordi 2018 bød på færre storme og skybrud end sædvanligt.

Derfor kan kunderne se frem til billigere forsikringer i 2019.

Alene i Region Nordjylland får kunderne del i et overskud på 8,5 millioner kroner, heriblandt også kunderne i Vendsyssel.

- Regnestykket siger helt konkret, at en typisk familie med forsikringerne samlet hos GF vil spare omkring 500-1500 kroner på næste års præmie. Man mærker altså overskudsdelingen helt lokalt og hos den enkelte kunde. Det er dejligt, at kontakte kunderne med det budskab, siger Jens Jørgen Vinther, formand for GF Nord, der har kontorer i Frederikshavn og Hjørring.

På bilforsikringen betyder overskudsdelingen, at kunderne landet over får en forsikringspræmie, der i gennemsnit er 11,5 procent lavere, mens overskudsdelingen på de øvrige private forsikringer er på 4 procent. Men det handler ikke alene om beløbets størrelse, understreger Jens Jørgen Vinther.

- Overskudsdelingen er mere end en kontant belønning. Vi ved, at det fælles ansvar tiltaler rigtig mange af vores kunder og tillægges stor værdi. Ordningen sikrer jo, at vores forsikringerne har den rigtige pris og afspejler, om det har været et år med mange eller få skader, fortsætter han.

GF Forsikring er ejet af kunderne og skal derfor ikke skabe afkast til aktionærer. Til gengæld deles overskuddet med kunderne - også de kunder, der har været så uheldige selv at få en skade i årets løb.

I starten gjaldt overskudsdelingen kun for bilforsikringen, men i dag er der overskudsdeling på alle forsikringer. Den enkelte kundes andel af overskuddet bliver trukket fra i prisen for det kommende års forsikringer. Beløbet fratrækkes som en procentsats af prisen.

Overskuddet på privat- og erhvervsbiler opgøres lokalt, mens overskuddet på øvrige forsikringer opgøres på landsplan.

På de øvrige forsikringer er der i år overskudsdeling på de private forsikringer, men ikke på erhvervsforsikringer ud over bil.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...