Økonomi: Frederikshavn får en håndsrækning på 15 millioner

KOMMUNEN: Otte nordjyske kommuner er så økonomisk udfordrede, at de har fået tilskud fra social- og indenrigsministeriets pulje til særligt vanskeligt stillede kommuner - populært kaldet fattigrøvspuljen.

De otte kommuner får tilsammen 119 millioner kroner til kommunekasserne fra puljen, som alle landets kommuner kan søge.

En række kommuner med presset økonomi har fået tildelt ekstra millioner til kommunekasserne i 2020.

Pengene er fordelt fra en pulje på 360 millioner kroner, som alle kommunerne kan søge. 62 kommuner har søgt puljen. I Nordjylland er Jammerbugt højdespringeren med 28 millioner kroner, mens Frederikshavn må klare sig med 15 millioner kroner.

I alt 22 kommuner har fået del i den landsdækkende pulje, hvor der i denne omgang er fordelt i alt 360 millioner kroner, hvilket er 60 millioner kroner mere end sidste år.

Regeringen har allerede varslet, at der kommer en udligningsreform.

Udligningsordningen fordeler penge, så der ikke er for stor forskel i den service og velfærd, kommunerne yder.

Der er store forskelle i kommunernes indkomst og udgifter, hvilket blandt andet afhænger af, om kommunen har mange ældre eller folk på offentlige ydelser.

Udover puljen til særligt vanskeligt stillede kommuner har social- og indenrigsministeriet fordelt en pulje på 159,3 millioner kroner til kommuner i hovedstadsområdet, som kommunerne selv finansierer. Her har 19 ansøgt om penge, og 9 har fået penge.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...