Knap 400 ansøgere til de videregående uddannelser har en Professionshøjskolen UCN i Hjørring øverst på deres prioriteringsliste

VENDSYSSEL: UCN i Hjørring har i alt modtaget 1.050 ansøgninger. Ud af dem er 386 1. prioritetsansøgninger, hvilket er en stigning på 9 procent i forhold til året før.

Det er dog ikke kun i antallet af ansøgere, at der har været en stigning - også antallet er studiepladser er øget i forhold til 2019.

UCN har i år fået mulighed for at tilbyde flere studiepladser på både pædagog- og sygeplejerskeuddannelserne på campus på Skolevangen.

22 ekstra pladser på pædagoguddannelsen og 10 ekstra sygeplejerskepladser. Det er resultatet af en politisk aftale om ekstra studiepladser, som følge af situationen omkring COVID-19.

Uddannelsesdirektør Peter Møller Pedersen glæder sig over, at de to store velfærdsuddannelser får ekstra studiepladser i 2020/2021, så flere studerende kan starte i blandt andet Hjørring.

- Det er glædeligt, at vi kan se en stigning i antallet af ansøgere til vores uddannelser i Hjørring. Det er en vigtig opgave for UCN at uddanne til hele Nordjylland, og her spiller vores campusser i Hjørring og Thisted en vigtig rolle, siger uddannelsesdirektøren.

Pædagoguddannelsen i Hjørring har modtaget samme antal 1. prioritetsansøgninger som sidste år: 173. På sygeplejerskeuddannelsen er 1. prioritetsansøgningerne steget med 3 til 99 ansøgere.

Flere vil læse til lærer

Læreruddannelsen i Hjørring har i år modtaget 65 1. prioritetsansøgninger, hvilket er 7 flere end sidste år.

- Der er stadig ledige pladser på læreruddannelsen, og vi håber, at vi på linje med sidste år, vil opleve et godt efteroptag inden studiestart i august. Alle ansøgere til de videregående uddannelser får 28. juli svar på, om de er optaget på et af deres ønskede studier, og derefter vil det blive muligt at søge om ledige pladser på blandt andet læreruddannelsen, siger Peter Møller Pedersen.

Uddannelsen i Natur- og kulturformidling, som UCN kun udbyder i Hjørring, har oplevet en stor stigning i antallet af ansøgere. 49 har søgt uddannelsen som deres 1. prioritet mod 28 året før, og med 30 studiepladser bliver der rift om pladserne.

Udover de fire nævnte uddannelser er det også muligt at læse til meritlærer på UCN’s campus i Hjørring, men ansøgningen til dette studie er uafhængig af den koordinerede tilmelding til de videregående uddannelser.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...