Gymnastikhold kan fejre 10 års jubilæum

SÆBY: Hver torsdag de seneste 10 år har godt en snes modne kvinder dyrket gymnastik og altid under kyndig ledelse af Sigrid Sinkbæk Jacobsen og fra 10-11.

Sæby Fritidscenter udgør rammen om de modne pigers armsving, skulderrotationer, benbøjninger, øvelser for mave og ryg, balanceøvelser, vejrtrækninger og meget mere.

Holdet er resultatet af et godt samarbejde mellem Sæby Gymnastik Forening og Ældre Sagen.

Mindst seks af deltagerne har været med i alle 10 år.

Formanden for gymnastikforeningen, Stine Bæk Sørensen fortæller, at de ældste deltagere på holdet bliver 80 år i år.

- Jeg tør næsten vædde på, at de alle uden hjælp kan komme fra liggende stilling på gulvet og op at stå igen uden problemer – det er bestemt ikke alle i den alder, der kan det, siger Stine Bæk Sørensen.

Og det kan de, fordi instruktør Sigrid Sinkbæk Jacobsen hver uge står klar med smil og engagement for at gelejder dem igennem et godt og ældrevenligt træningsprogram.

Folkebladets udsendte kunne da også torsdagen op til påske konstatere, at der ikke er meget af ”kaptajn Jespersen” gymnastik, der bliver praktiseret.

Sigrid Sinkbæk Jacobsen siger, at det primære er forebyggelse og ikke at blive gammel før tid.

Ved hjælp af små lette øvelser til god og glad musik træner vi koncentration, koordination og kondition. Hvis man er fit minimeres risikoen ved at falde over skæve fliser og gymnastikken kan hjælpe, hvis der er problemer med at få fornyet kørekortet, fordi det er svært at kigge bagud.

Livsglæden får også et nøk op, når timen sluttes af med en sang.

Gymnastikken blev brugt som babysitter, når Sigrid Sinkbæk Jacobsens mor tog hende med til gymnastiktræning i landsbyen Lomborg i Vestjylland.

Sigrid Sinkbæk Jacobsen har således altid haft gymnastikken i sit DNA, som aktiv på lokale som på kreds- og landskredshold. Efter ophold på Gymnastikhøjskolen ved Viborg har hun været en flittig leder og instruktør, kun afbrud af nogle år, hvor hendes egne børn var små.

Når ikke hun har dyrket gymnastik, har hun været sygeplejerske. Sammen med ægtefællen har hun boet Sulbæk i 14 år.

En af deltagerne er Margit Christensen på 64 år, der for nylig flyttede til området.

Hun er glad for, at hun fik en opfordring fra genboen om at deltage på holdet.

- Det er dejligt at komme i hallen og få sig rørt, men det sociale samvær har mindst lige så stor betydning, pointerer Margit Christensen.

Holdet fortsætter sommeren over med gåture i Gybels Plantage, selvfølgelig hver torsdag, og nye kan begynde her.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...